En bärbar dator för arbete i hemmet

Idag används datorer för många olika saker. Här finns de i det dagliga arbetet på kontoret, de styr olika processer vid tillverkning och produktion samt att de finns i nästan varje hem. Här kommer det också vara lite beroende på vad det är du kallar en bärbar dator. Idag är de många smart phones och tablets som finns, faktiskt nästan lika avancerade som en bärbar dator. Dock har de inte riktigt nått upp till samma kapacitet som den bästa bärbara datorn idag, så här ska vi välja att låta dessa vara och koncentrera oss på just det som faller inom vanliga datorer.

De bärbara datorer som används hemma kommer i de flesta fall vara för någon form av arbete eller hobby. En del, men faktiskt bara ett fåtal, kommer att användas av ungdomar som speldatorer. Att detta inte är något större antal av alla bärbara datorer, beror helt enkelt på att de inte alls kan tävla med de specifikationer som går att uppnå i en stationär dator. Som alla vet så kommer de som använder datorer för att spela, ha stora krav på att dessa verkligen klarar av de tyngsta spelen. Dock kommer det att krävas olika specifikationer på en bärbar dator i hemmet beroende på vad den ska användas till.

Olika användningsområden för bärbara datorer

När det gäller de flesta bärbara datorer i hemmen, så kommer dessa att användas först och främst för att surfa, chatta, vara inne på Facebook eller för att utföra enklare arbete. Många av de bärbara datorer som finns i hemmen är också datorer som någon för fram och tillbaka från deras ordinarie arbete. I det fallet kommer dessa datorer inte alls att behöva ha någon större prestanda. Här räcker det vanligt vis med en hyfsat modern AMD eller Intel processor, 4 Gb ram arbetsminne, 500 Gb hårddisk samt ett grafikkort som idag har standardkapacitet på cirka 1Gb.

Om det är så att den bärbara datorn ska användas till avancerade ekvationer och beräkningar, kommer dock detta att vara något som påverkar behovet av de specifikationer som måste finnas på den. I detta fall är det först och främst snabbheten som kommer att påverkas. Här är det då en snabb processor och mycket ramminne som kommer att krävas i kombination med en SSD, Solid State Drive, istället för en vanlig hårddisk. När du sedan kommer till alla de som jobbar med bilder och bildhantering eller grafik som hobby, så kommer de att behöva extra prestanda. I det fallet handlar det oftast om processor, ramminne och grafikkort istället.

Valet av bärbar dator grundas på ditt behov

Som du ser kommer det vara olika kapacitet och prestanda som krävs på en bärbar dator beroende på vilket arbete som ska utföras på den. Här är det då viktigt vid köp av en bärbar dator att sätta sig ned innan köpet och tänka igenom vad du egentligen har för behov. Detta med anledning att du inte lika lätt byter ut delarna och förbättrar prestandan i en bärbar dator som du skulle ha gjort i en stationär. Alla de som idag sitter och skapar hemsidor och arbetar med webbutiker eller liknande kommer inte att behöva tänka så mycket. Här spelar det inte så stor roll vilken dator du har, utan detta är helt och hållet beroende på hur duktig du är på det du gör.